Șampon solid

Primul meu șampon solid, cu mult ulei de ricin, ulei de mușețel și ulei esențial de levănțică și mentă.

Poate că unii vă întrebați ce-i aia șampon solid și cu ce se mănâncă? Ei bine, de mâncat nu se mănâncă, asta-i clar. De fapt e doar un săpun mai spumant decât în mod obișnuit și cu ingrediente alese special pentru îngrijirea părului: uleiul de ricin e important, fiindu-i cunoscute proprietățile nutritive și regeneratoare pentru păr; în rest, se aleg ingrediente pentru diferite tipuri de păr. Cel de mai sus e unul simplu, conceput pentru părul meu care se îngrășa repede.

Părerea mea e că orice săpun care nu e prea gras și nu are agenți de exfoliere (mac, tărâțe, mai știu eu ce) poate fi folosit ca șampon. Părul se umezește, săpunul se freacă de păr până se produce o spumă abundentă, apoi părul se spală cu spuma rezultată ca și la o spălare normală, cu șampon. Desigur că în cazul părului cu anumite probleme se vor căuta anumite ingredente care să ajute la rezolvarea problemelor, dar un păr normal poate fi mulțumit cu foarte puțin 🙂

Un lucru important de știut este că la folosirea șampoanelor solide făcute în casă se recomandă o clătire cu apă și oțet de mere. De ce? Pentru că de cele mai multe ori apa pe care o folosim la spălat este bogată în calcar (asta dacă nu ne spălăm cu apă de ploaie) iar acest calcar are tendința să se depună pe firul de păr. În șampoanele și săpunurile comerciale se adaugă ingrediente care neutralizează calcarul din apă; de aceea părul lucește și pare mai curat la o spălare cu șampon ‘de cumpărat’ decât cu un șampon/săpun de casă în care evident că nu sunt adăugate substanțe anti-calcar. Totuși, dacă spălarea părului este urmată de clătirea lui cu apă și oțet de mere, calcarul este îndepărtat (oțetul de mere se ocupă de asta) iar părul devine lucios și se simte cu adevărat curat. Nu vă faceți griji în legătură cu mirosul de oțet: acesta dispare odată cu uscarea părului!

Poate vă întrebați cât oțet și câtă apă?Pentru mine, care am părul scurtuț este suficient un borcan de 700 ml în care adaug vreo 50 ml de oțet de mere iar restul apă. Nu măsor niciodată, mă iau după ochi. Probabil că prin experimentare găsește fiecare doza potrivită pentru tipul de păr propriu.

Stoc: 0 bucăți

Reclame

5 responses »

  1. Pingback: Koala — șampon solid « Săpunuri de la Irina

  2. Pingback: Koala — șampon solid « Săpunuri de la Irina

  3. Pingback: Săpunuri de la Irina

  4. Pingback: Koala — șampon solid | Săpunuri de la Irina

  5. Pingback: Koala — șampon solid | Săpunuri de la Irina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: