Marduk — săpun pentru bărbierit

Posted on

Marduk – săpun pentru bărbierit[/caption]

Ingrediente: uleiuri saponificate de măsline, cocos, ricin, unt de cacao; ulei de migdale, ulei de sâmburi de struguri, unt de shea, ulei de coada-șoricelului, argilă verde, publere de spirulină, ulei esențial de pin și de lâmâie
Gramaj: Toate săpunurile au, în medie, 100 grame. Totuși, pentru că le tai manual, gramajul poate fi diferit de la un săpun la altul. Toate sunt cuprinse între 85 și 125 g.

Marduk a fost inițial un zeu asociat apelor, vegetației, judecății și magiei, înainte de ascensiunea care l-a adus la rangul de zeitate supremă a panteonului babilionean. Vorbim de mitologia mesopotamiană aici.

Dar să vorbim și despre săpunul Marduk. Un săpun bărbătesc, pe care l-am conceput special pentru a putea fi folosit și la bărbierit, pornind de la varianta beta făcută acum un an.

DSCF1142

Am adăugat, pe lângă baza obișnuită din săpunurile mele, mult ulei de ricin, pentru o spumă abundentă și cremoasă, unt de shea, ulei de migdale, macerat uleios de coada-șoricelului (self-made) și argilă verde Culoarea verde este dată de pulberea de spirulină și argilă iar aroma— ulei esențial de pin și de lămâie.

Untul de shea este un hidratant intens pentru pielea uscată şi iritată, revitalizant al pielii obosite, sau uscate, este calmant, echilibrant, anti-inflamator, regenerant, promovează reînnoirea pielii, stimulant, activează microcirculația, cicatrizant, accelerează vindecarea plăgilor, stimulează sinteza de colagen care previne ridurile şi alte semne de îmbătrânire.

Uleiul de migdale este și el extrem de hidratant, este absorbit cu uşurinţă, nu lasă pielea grasă şi îngrijeşte datorită calităţilor emoliente şi calmante. Hrăneşte pielea şi o catifelează, poate fi folosit pentru toate tipurile de piele și este adjuvant în caz de iritaţii sau inflamaţii.

Argila verde are, în cazul acestui săpun, rolul de a facilita alunecarea lamei de ras pe piele. Dar pe lângă asta are o grămadă de alte beneficii: fiind bogată în numeroase minerale (calciu, magneziu, siliciu, fier), are calități detoxifiante, antiseptice și cicatrizante.

În preparearea săpunului, am dizolvat argila în ceaiul de coada șoricelului și am folosit doar partea lichidă. Astfel, particulele mai aspre care ar putea împiedica sau strica lama de ras nu au ajuns în săpun.

Mențiune: culoarea se poate modifica de-a lungul timpului.

Reclame

2 responses »

  1. Cumparat initial pentru prietenul meu (desi are barba si tine la ea), am descoperit ca Marduk miroase fain de tot si e bun pentru spalatul parului. Dar ce zic eu bun, e minunat!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: