Mornin’ Glory

Morning-Glory

Ingrediente: lapte de capră, uleiuri saponificate de cocos, de măsline, ricin, unt de cacao, ceară de albine; unt de shea, ulei migdale dulci, fulgi de ovăz, miere de salcâm, uleiuri esențiale de geraniu, lavandă și lămâie
Gramaj și culoare: Toate săpunurile au, în medie, 100 grame. Totuși, pentru că le tai manual, gramajul poate fi diferit de la un săpun la altul. Toate sunt cuprinse între 85 și 125 g. La fel, aspectul poate fi diferit de la săpun la săpun.


În sfârșit: primul meu săpun cu lapte de capră. Dar și cu miere și fulgi de ovăz. Vă gândiți deja că-i perfect pentru micul dejun, nu-i așa?

Ei, ca să nu riscați să-l băgați, mărunțit, în bolul de cereale l-am parfumat astfel încât să miroasă, totuși, a săpun și nu a biscuite. Geraniu, lavandă și lămâie.

Despre laptele de capră în săpun cred că ați auzit cu toții. Se spune că săpunul cu lapte de capră e cel mai cel pentru piele. Vă prezint câteva beneficii:

Laptele de capră are multe vitamine și alte elemente esențiale în îngrijirea pielii: vitaminele A, E, C, câteva vitamine B, amino-acizi și acid citric, acizi grași nesaturați și zinc. (…acizi, acizi: pielea noastră e de la natură un pic acidă: pH-ul ei este 5.5, iar cel al apei este 7. De aceea, un săpun gras ce conține diverse tipuri de acizi este foarte benefic pielii, ajutând-o să-și păstreze echilibrul natural)

Un alt acid conținut de laptele de capră este cel caprilic; acesta, chiar dacă e într-un mediu alcalin (săpunul), ajută la scăderea pH-ului, aducându-l mai aproape de cel al pielii, astfel prevenind uscarea ei în timp ce permite nutrienților să fie absorbiți în piele.

Săpunul cu lapte de capră este recomandat în cazul tenului acneic: proteinele conținute de laptele de capră au un efect antibaterian iar acidul Alpha-hidroxy ce se găsește în laptele de capră oferă o exfoliere blândă, la nivel microscopic.

Rezultatul: o piele curată, hrănită și luminoasă.

Fulgii de ovăz sunt o altă adiție super-sănătoasă pe care pielea ta o va îndrăgi. Motivele?

Ovăzul conține polisaharide – niște carbohidrați complecși. Când aceștia intră în contact cu apa, se formează un gel care înmoaie și hrănește pielea. În plus, previne uscarea pielii chiar și după ce ați clătit săpunul. Ovăzut conține chiar și saponine, iar acestea ajută la îndepărtarea impurităților la nivelul porilor. Grăsimile din fulgii de ovăz ajută la hidratare, repară pielea și oferă un scut protector împotriva factorilor poluanți din mediul înconjurător.
Stropul de miere de salcâm adăugat este umectant, anti-iritant dar și plin de vitamine.

Uleiul esențial de geraniu, care prevalează în Mornin’ Glory are proprietăți astringente, cicatrizante și tonice, fiind folosit în tratarea acneei, arsurilor, dermatitelor și eczemelor.

Culoarea săpunurilor din acest lot este mai închisă decât se vede în fotografie. Calitățile sunt aceleași.

Reclame

One response »

  1. Sunt foarte incantata de sapunul asta! Dupa spalare, pielea e moale si hidratata si mirosul foarte placut persista in toata baia.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: