MOJO – fixativ pentru păr

mojo1
ˈməʊdʒəʊ/
Substantiv – din engleză americană: o amuletă magică, talisman sau vrajă

 

Ingrediente: Apă distilată, zahăr alb, alcool etilic, ulei esențial de rozmarin, grapefruit, tea-tree, patchouli
Volum: 100 ml
16 lei

 

Dacă semănați un pic cu mine, probabil că evitați folosirea produselor convenționale de fixare a părului: spray fixativ, spumă, ceară de păr… Toate sunt pliiine ochi de substanțe nocive atât pentru organism cât și pentru mediu. De asemenea, probabil ați auzit că zahărul alb nu face bine deloc și evitați să-l includeți în dietă.

De când sunt atentă la ce pun pe piele (poate chiar mai atentă decât la ce mănânc) am folosit pentru păr doar șamponul solid Koala sau vreun alt săpun făcut de mine pentru spalare (doar acum câteva luni, de când am rămas fără, am îndrăznit la un șampon din comerț pentru păr degradat. Nu știu dacă îmi face bine sau rău, zău).  Pentru îngrijire adiacentă folosesc, în principal pe vârfuri, câte un pic dintr-un rest de balsam pentru barbă  turnat într-o cutiuță de tinichea (doar barba e tot păr!), alifii (Provence, Numen, Mușețel ) sau un ulei pentru păr din care sper să pregătesc curând un lot și pentru voi. Plus șamponul uscat despre care v-am scris de curând.
Încă nu am cel mai sănătos păr, din păcate, dar asta pentru că am ales să-l alăptez pe S. timp de doi ani și ceva, iar asta mi-a creat suficiente carențe cât să se vadă cu ochiul liber. Rău nu-mi pare defel; deși foarte încet, părul crește la loc, ca poveștile noi de după tăcere, iar hormonii se vor echilibra și ei la un moment dat (sper!).

Pentru că a-mi lăsa părul să crească nu este deloc o sarcină ușoară în asemenea condiții, am simțit nevoia de schimbări destul de dese pentru a nu fi tentată să-l tund prea des. L-am decolorat treptat – poate nu cea mai bună ideee când ai părul  deja degradat, dar în adâncul sufletului încă mai visez la curajul de a-mi colora câteva șuvițe în tourquoise 😀 ) și am făcut fixativul ăsta care este de fapt subiectul articolului: rețetă simplă, jenant de simplă dar eficientă, surprinzător de eficientă. La o primă aplicare (pulverizat pe părul uscat) îi oferă o textură un pic mai aspră, cu extra volum- ceea ce pentru părul meu subțire și moale e o binecuvântare! Apoi, dacă doresc o fixare mai puternică, coafez părul și pulverizez din nou. De-a lungul zilei mai aplic când ajung pe-acasă dar mi-am pus și într-o sticluță de purtat în poșetă. O am cu mine pentru siguranță, de fapt nu doresc prea des o fixare așa de puternică încât să aplic *din nou* fixativul. Deși mi-ar plăcea: e un moment răcoritor datorită pulverizării fine pe care nu mă feresc să o inhalez și a parfumului de grapefruit, rozmarin, cu  un pic de patchouli – doar uleiuri esențiale pure care pe lângă rolul parfumant oferă și un plus de îngrijire. Am primit întrebarea dacă părul nu se neclăieste în urma folosirii. Raspunsul este că nu.

La finalul zilei părul poate fi ușor pieptănat, rămâne doar  un pic din textura de care vorbeam. A doua zi o pot lua de la capăt cu  fixativul – daca vreau.

Formula este așa de simplă încât oricine își poate face acasă. Eu doar am personalizat-o cu uleiurile esențiale, am comandat sticlele cu pulverizator, am preparat și ambalat.
Nu are nevoie de conservanți, termenul de valabilitate este indefinit. Nu se strică, doar se golește sticla.
Găsiți rețeta din care m-am inspirat aici.

Poate că citind articolul puteți bănui de ce am l-am botezat Mojo. Dacă îl folosiți vă prindeți sigur.

Să mai menționez că este un produs unisex? Da, este.

Și ce-i cu  zahărul alb? Hmmm. Are o reputație prea urâtă în zilele noastre.  Asta pentru că este folosit preponderent intern în loc sa fie folosit extern. Zău, poate fi un ingredient minunat! 😉

 

Anunțuri

CALENDULA – alifie blândă cu gălbenele

Ingrediente: ulei de măsline extravirgin infuzat cu flori de gălbenele (Calendula officinalis), ceară de albine, ulei esențial de lavandă
Volum: 75 ml
35 lei

Read the rest of this entry

Șamponul uscat: ce este, cum să-l faci și de ce să-l folosești

În imaginea de mai sus: părul meu pe care am aplicat ulei – tratament pentru păr (foto 1) și după aplicarea șamponului uscat pe părul uns (foto 2)

 

Voi  cu care am mai povestit în ultima vreme m-ați auzit cu siguranță menționând șamponul uscat. Adică o pudră sau un spray folosite pe păr pentru a absorbi excesul de sebum când nu avem timp să ne spălam părul sau când vrem să îl dezobișnuim de spălări prea dese, dar el încă nu înțelege ce se întâmplă și produce sebum în exces.

Poate fi folosit atât de femei cât și de bărbați. Costă cam 2 lei/ borcan, un borcan ține câteva luni dacă este folosit odată la câteva zile.

Se poate folosi amidon de porumb sau talc (deși cel din urmă am înțeles că nu-i chiar bine a fi inhalat), amestecat cu pudră de cacao pentru păr închis la culoare.
Pentru prospețime și un plus de îngrijire se pot adaugă câteva picături de uleiuri esențiale. Recomand un mix de rozmarin, tea-tree și citrice pentru o formulă unisex, sau lavandă și citrice pentru o formulă mai feminină. Sigur că puteți experimenta cu uleiurile folosite, dar nu uitați să vă documentați despre efectele fiecărui ulei în parte, să vă feriți de uleiurile parfumate sintetice și, dacă sunteți însărcinată, să folosiți doar uleiuri esențiale care nu sunt contraindicate în sarcină. Aici găsiți o listă cu câteva repere.
10 – 12 picături sunt de ajuns pentru un borcan cu volumul de 150- 200 ml, dar puteți folosi mai puțin sau deloc.

 

O  rețetă
pentru păr șaten deschis – blond
Două linguri de amidon de porumb
Două linguri de pudră de talc
Optional 10 picături uleiuri esențiale

O altă rețetă
pentru păr șaten închis – brunet
O lingură amidon de porumb
O lingură pudră de talc
Două linguri pudra de cacao degresată
Optional 10 picături uleiuri esențiale

 

Talcul poate fi înlocuit cu amidon de porumb. Recomand să nu folosiți talcul fructat sau mentolat ce se găsește la farmacie. Deși poate fi util pentru a absorbi transpirația în exces sau pentru îngrijirea pielii bebelușilor, acesta conține oxid de zinc – ingredient sigur, îl folosesc și eu în deodorante sau produse cu factor de protecție solară, dar lasă urme albe pe păr. In plus, pudra de talc de care vorbesc conține parafină lichidă, un produs petrolier pe care nu îl recomand la îngrijirea părului, mai ales nu în compoziția șamponului uscat, căci încărca firul de păr cu mai multă grăsime.
Bun-bun, atunci de ce să folosesti pudra de talc? Pentru că într-adevăr absoarbe foarte bine sebumul și oferă volum părului pe care este aplicată. Face asta un pic mai bine decât amidonul de porumb.

Pentru ambele rețete se folosește aceeași metodă de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un borcan cu capac care să le încapă și să rămână un pic de spatiu în plus (puteți folosi și o pungă cu ziplock), se închide bine borcanul (sau punga), se agită bine. Gata.

Acum se poate pune o parte într-o solniță curată (din aceea cu capac găurit) sau să-l lăsați în același borcan.

Aplicare:

Folosiți o pensulă pufoasă de machiaj sau un pămătuf de bărbierit pentru a aplica pudra pe păr. Sau degetele. Aplicați înainte sa îmbrăcați hainele de zi, pudra mai zboară și poate lăsa urme albe, vizibile mai ales pe hainele negre. Recomand sa o aplicați deasupra chiuvetei.

Se scutură excesul de pudră din pensulă și se aplică pe păr (nu pe scalp!) în zona rădăcinilor, unde s-a acumulat sebum. Nu e nevoie de o cantitate mare. Lăsați 10 minute pentru ca pudra sa absoarbă excesul de grăsime de pe firul de par, apoi periați părul pentru a înlătura surplusul. Atenție, nu aplicați pe părul umed pentru a nu îl îmbâcsi! Este important ca părul sa fie perfect uscat când aplicați șamponul uscat.

Acum părul poate fi aranjat ca de obicei.
Metoda nu înlocuiește spălarea părului ci doar oferă o prelungire a perioadei dintre spălări, putând fi folosit în cazuri de urgență, când spălarea părului e ultimul lucru pe care l-ați înghesui în program. Mai bine un moment de respiro, nu-i așa?

Găsiți aici doua rețete și unul din articolele din care m-am inspirat. Aici e un wikihow despre cum și când se folosește șamponul uscat și aici  câteva trucuri în plus.

De când am descoperit conceptul de șampon uscat (am folosit prima data un șampon uscat tip spray, din comerț) am mult mai puține zile proaste în ceea ce privește părul. Reușesc să mă spăl mai rar, ceea ce e foarte important pentru mine, acum, căci am parul degradat la vârfuri și totuși se unge repejor. Aplic dimineața un pic de pudră, piaptăn, voilà volum! Sau îl folosesc (ca în imaginile de la începutul articolului) pe vârfurile șuvițelor de păr, după ce am aplicat, seara sau cu o oră înainte uleiul-tratament pentru păr degradat (un mix de uleiuri prețioase și uleiuri esențiale, detalii despre asta în alt articol).

Pentru că este atât de simplu de facut vă încurajez să vă faceți chiar voi, e mai simplu, mai ieftin și mai sănătos pentru oameni și mediu decât variantele spray disponibile în comerț. Daca vreți sa vi-l fac eu, scrieti-mi pe formularul de contact, menționând următoarele:
-aveți păr deschis sau închis la culoare?
-doriți o formulă specială de uleiuri esențiale sau mergeți pe mâna mea?
-preferați varianta pudră, în borcan, sau spray, mai ușor de folosit?

Prețul preparatului îl voi comunica pe mail, dacă este cazul.

 

 

p.S. Chiar am început să torn alifii și săpunuri, asa cum am promis; în plus pregătesc câteva produse noi . Săpunurile turnate luna aceasta vor fi disponibile abia spre sfârșitul lunii octombrie. Alte produse pot fi comandate și înainte. Ca să fii la curent cu noutățile, urmărește pagina De La Irina pe Facebook. Mulțumesc & să ne auzim cu bine!

Summer Sale – reduceri de vară

Posted on

Dragi și drage, am făcut un inventar și am observat ca înafară de săpun (din care mai am doar de rufe si câteva capete de Mithras) mi-au rămaș destule bunătăți.

Așadar lansez oferta de 20% reducere la următoarele produse:

Alifie PROVENCE ( 30 lei 24 lei/buc)
Alifia NUMEN (20 lei 16 lei/buc)
Alifia NAMAH SIVAYA35 lei 28 lei/buc)
Balsam pentru barba MITHRAS40 lei 28 lei / buc)
Balsam pentru buze SUNNY MINT pentru ea FPS 25+ ( 16lei 12.8 lei/buc)
Balsam.pentru buze CHILL unisex FPS 25+ ( 16lei 12.8 lei/buc)
Tonic pentru față MALA15 lei 12 lei/buc)
Sare pentru baie PROVENCE (12 lei 9,6 lei/buc)
Pachet de răsfăț PROVENCE ( 62 lei 49,6 lei/pachet)
Săculeț pentru cosmetice PROVENCE12 lei 9,6 lei/buc)
Set perie de unghii si săpunieră de lemn ( 15 lei 12 lei/set)
Săpun de rufe 200g ( 15 lei 12 lei/buc)
Capete săpun 2în1 pentru el MITHRAS (12 lei 9.6 lei/buc)

Oferta pe Facebook o găsiți și aici iar aici e un album foto cu toate produsele disponibile în ofertă.

 

La orice comandă de minim 55 lei primiți cadou un parfum natural PROVENCE

Livrarea în Timișoara se face personal până în data de 15 iulie inclusiv, iar livrările în țară (comanda minimă 50 lei, doar cu Poșta română) se fac în săptămâna 17- 23 iulie. Taxe poștale 15 lei sau 6 lei la plata în cont ING.

Comenzile se fac doar folosind formularul de comandă al blogului.

 

Știri de vară

Posted on

Sunt în vacanță!
Dupa ce aproape că am lichidat stocurile la târgul Healthy Planet expo, am decis să iau o pauză ca să pot începe în toamnă cu forțe proaspete și in atelierul care mai are nevoie doar de o parte de mobilă. Vacanța asta nu înseamnă că nu sunt ocupată. Dincolo de jobul non-stop de mămică a lui S., m-am reapucat mai serios de design grafic și tipar la scară mică, celelalte două pasiuni ale mele. Blogul Studio258 îl găsiți aici- este încă în construcție, la fel ca studioul de creație propriuzis. Dacă vreți să fiți la curent cu felul în care se dezvoltă acesta – în linii mari similar ca viziune cu brandul „De la Irina”  – puteți urmări noua pagină de facebook: Studio 258. Iar dacă aveți cumva o pasiune pe care v-ați hotărât să o transformați în afacere, aveți nevoie de un pachet de identitate vizuală cu care sa va prezentați în lume si vreți ceva special, cu suflet, dați de știre. S-ar putea să vă pot ajuta.

Să avem o vară minunată & să ne auzim cu bine!

P.s.: daca vă doriți foarte tare un produs de îngrijire anume, fie din cele create deja de mine sau ceva special formulat pentru dumneavoastră, scrieți-mi folosind formularul de contact.

Voi ține cont de cereri când ma apuc de meșterit, în toamnă!

Healthy Planet Expo

Posted on

Suntem multi care dorim ca planeta pe care traim sa fie sanatoasa, si noi cu ea. Ma simt onorata sa pot participa la a treia editie a unui targ care aduna laolalta expozanti cu interese similare mie: grija pentru pamant si pentru oameni, crearea de produse valoroase, sanatoase si cu un impact pozitiv atat social cat si pentru mediu. Va las cu descrierea evenimentului si sper sa ne vedem duminica asta, „La Capite” , in Timisoara. Eu ma grabesc sa compun sarea de baie, sa imbuteliez tonicul pentru ten mixt si fixativul, sa etichetez alifiile… In programul evenimentului este si o sesiune de Tai Chi Quigong cu Gabriel pe care o recomand calduros: relaxare si miscare pentru toate varstele.

Healthy Planet Expo editia a 3-a

Daca sanatatea ta este o prioritate, hai pe 21 mai La Căpiţe in Timisoara la Healthy Planet Expo – Ed.3, unde vei gasi produse naturale, bio, (raw) vegan sau eco, majoritatea produse local, si care au grija de sanatatea ta. Vei gasi de asemenea instructori si terapeuti care te asteapta cu seminarii si ateliere gratuite de alimentatie sanatoasa, prezentari de terapii holistice inovatoare si clase de yoga, tai chi, qigong si pilates care te vor ajuta sa ai o sanatate de fier. Vei gasi si ateliere si activitati pentru copii pe tot parcusrul zilei precum si un food-court vegetarian/vegan. Intrarea este libera. Te asteptam cu drag, DUMINICA, 21 mai – 10.00-20.00.” Link eveniment: https://www.facebook.com/events/874514122702696/

Produse noi, de primăvară

 

 

Sărbătorim sosirea primăverii cu câteva produse noi, în ediție limitată, și cu o ofertă specială. Citiți detaliile pe pagina de Facebook, aici. 
Am turnat câteva deodorante SUMMER SAGE cu o formulă mai durabilă, într-un recipient mai prietenos cu mediul, mai ergonomic și mai cochet. Găsiți parfumul solid PROVENCE (turnat în lot de 6 bucăți, mai sunt 5). Iar dacă doriți ca deodorantul să nu interfereze cu parfumul pe care îl folosiți, puteți alege deo NUDE, îmbogățit cu alantoină, pentru îngrijire delicată a pielii sensibile. În urma cererilor repetate am turnat din nou balsamul pentru buze CHOCO-CO, mai sunt vreo 15 bucăți.

Toate produsele disponibile sunt vizibile pe prima pagină, aici iar comenzile se fac doar folosind formularul de comandă. Să ne fie primăvara dulce!